• School of Education
  • August 2016
    Greek
    179 pages
    Dieronitou, Irene
    Education
    Original: Unic - Rules: RDA
    • Η παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος κατά το σχολικό έτος 2015-2016. Αντικείμενο της μελέτης ήταν οι ενδοσχολικοί όμιλοι δραστηριοτήτων στους οποίους συμμετέχουν όλοι οι μαθητές του Pierce κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα διερευνήθηκε η αμφίδρομη σχέση μεταξύ της λειτουργίας των ενδοσχολικών ομίλων δραστηριοτήτων και της σχολικής κουλτούρας, η επίδραση που έχει στην κουλτούρα του Σχολείου η επιλογή της θεματολογίας των ομίλων και ο ρόλος της διεύθυνσης στην επίδραση αυτή. Επίσης, διερευνήθηκε η διαμόρφωση της σχέσης μαθητών και καθηγητών μέσα από τη συνεργασία τους στους ομίλους δραστηριοτήτων και η επίδραση της συνεργασίας αυτής στην εκπαίδευση των μαθητών.
      Ως μεθοδολογία για τη μελέτη αυτή επιλέχθηκε η ποιοτική έρευνα και ειδικότερα η μελέτη περίπτωσης. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν με ημιδομημένες συνεντεύξεις. Η ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε με την τεχνική της θεμελιωμένης θεωρίας (grounded theory).
      Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει αμφίδρομη σχέση μεταξύ της λειτουργίας των ενδοσχολικών ομίλων δραστηριοτήτων και της κουλτούρας του Σχολείου. Η διεύθυνση και η διοίκηση επιδρά στην κουλτούρα του Σχολείου μέσω της επιλογής της θεματολογίας των ομίλων, πάντα βέβαια με τη συνεργασία των καθηγητών του Σχολείου. Η συνεργασία των μαθητών και των καθηγητών στους ομίλους δραστηριοτήτων βελτιώνει σημαντικά τη σχέση τους. Επίσης, η συνεργασία αυτή έχει καταλυτική επίδραση στην εκπαίδευση των μαθητών, στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους και στην ανίχνευση των κλίσεών τους.

    • This thesis conducted at Pierce - The American College of Greece during the school year 2015-2016. The purpose of the research was to study the activities clubs in which all Pierce students participated during morning curriculum. It was explored the connection between the activities clubs and the school culture and also their contribution to the education of the Gymnasium and the Lyceum students.
      This thesis was based on the grounded theory method. All data were collected with the use of semistructured interviews.
      The results indicated that there is a connection between the activities clubs and the school culture. In addition data revealed that the collaboration between students and teachers in activities clubs contributes to students’ education.

    Η σχέση των πρωινών ενδοσχολικών ομίλων δραστηριοτήτων με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση των μαθητών και τη διαμόρφωση της σχολικής κουλτούρας: Η περίπτωση του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

    1. MSc thesis
    2. greek
      1. Education
    3. Original: Unic - Rules: RDA