• School of Education
  • June 2014
    Greek
    156 pages
    Dieronitou, Irene
    Teacher education
    Original: Unic - Rules: RDA
    • Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί την προσπάθεια συγκεντρωτισμού, ανάλυσης και παρουσίασης των παραγόντων μετασχηματισμού του ρόλου και των στάσεων στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο αντιπροσωπευτικού δείγματος Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Σερρών, χωριζόμενη σε θεωρητικό και ερευνητικό μέρος.
      Στο θεωρητικό πλαίσιο, αρχικά, διατυπώθηκε το πρόβλημα, ο σκοπός της έρευνας μέσω των ερευνητικών της ερωτημάτων, η αναγκαιότητα και η σημαντικότητά της, καθώς και η συμβολή της στο οικοδόμημα της γνώσης. Εν συνεχεία, δόθηκαν οι ορισμοί και οι επεξηγήσεις των βασικότερων όρων αναφορικά με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, κινητήριος μοχλός της οποίας είναι οι Εκπαιδευτές Ενηλίκων ενώ, συγχρόνως, παρουσιάστηκε και το οργανόγραμμα των φορέων αυτής. Ακολούθησε η παρουσίαση, η ανάπτυξη και ο σχολιασμός των θεωριών και του τρόπου μάθησης των ενήλικων εκπαιδευομένων, του έργου των εκπαιδευτών ενηλίκων, των παραγόντων που το μετασχηματίζουν και το αναδιαμορφώνουν και, τέλος, η ουσιαστικότητα της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης των Εκπαιδευτών Ενηλίκων και του παρεχόμενου έργου τους.
      Κατά την ερευνητική διαδικασία, διά μέσου ηλεκτρονικής αποστολής ερωτηματολογίου σε συγκεκριμένο αριθμό Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Σερρών συλλέχτηκαν και επεξεργαστήκαν τα δεδομένα της έρευνας, κατόπιν παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ενώ στη συνέχεια προέκυψαν τόσο γενικά όσο και ειδικά συμπεράσματα απαντώντας έτσι στα αρχικά ερευνητικά ερωτήματα. Φυσικό επακόλουθο των ανωτέρω ήταν η αναδίφηση ιδεών και προτάσεων για περαιτέρω έρευνες, οι οποίες και καταγράφηκαν.
      Στον επίλογο, αποτυπώθηκε συνοπτικά η μακρά διαδρομή της όλης αναζήτησης και ο ενδεικτικός τερματισμός αυτής παρέχοντας στον κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη πρόσφορο έδαφος και περιθώρια πληθώρας σκέψεων και προβληματισμού.

    «Εκπαιδεύοντας τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Σερρών: Παράγοντες μετασχηματισμού του ρόλου και των απόψεων στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό τους έργο».

    1. MSc thesis
    2. greek
      1. Teacher education
    3. Original: Unic - Rules: RDA